Sina Yarımadası'nda Mısır güçlerine saldırı: 8 polis öldü

Sina Yarımadası'nda Mısır güçlerine saldırı: 8 polis öldü

Mısır’ın Sina yarımadasının kuzeyinde bir kontrol noktasına düzenlenen saldırıda 8 Mısır güvenlik görevlisi hayatını kaybetti.

Mısır’da Sina’nın kuzeyindeki el-Ariş kentinde, güvenlik denetim noktasına saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 8 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti.

Mısır İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, söz konusu saldırıyı gerçekleştirenlere ateş açılarak gerekli müdahalenin yapıldığı belirtildi. Meydana gelen çatışmada 5 saldırganın öldürüldüğü bildirilirken, bir polis, bir subay ve 6 askerin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Açıklamada, ayrıca, “Birlikler şimdi kaçan teröristlerin izini sürüyor” ifadelerine yer verildi.

Mısır Kuvvetleri, bir süredir Kuzey Sina'da güvenlik güçleri ve sivillere yönelik bir dizi saldırının arkasında olan güçlerle mücadele ediyor.

Mısır ordu güçleri ve polis kuvvetleri , 2017 yılının Kasım ayında bir caminin hedef alındığı ve yüzlerce Müslüman’ın hayatını kaybettiği saldırının ardından, Şubat ayında Sina Yarımadası’nda IŞİD ve bağlantılı gruplara yönelik olarak yoğun operasyonlar başlattı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.