Mısır'da turistleri taşıyan otobüse bombalı saldırı

Mısır'da turistleri taşıyan otobüse bombalı saldırı

Mısır’da turistleri taşıyan otobüsü hedef alan bombalı saldırıda en az 16 kişi yaralandı.

Mısır'ın başkenti Kahire'deki Giza piramitlerinin yakınından geçen bir turist otobüsünde patlama meydana geldi. Güvenlik kaynakları, en az 16 kişinin yaralandığını aktardı. Reuters haber ajansı, yaralıların çoğunun Güney Afrikalı turistler olduğunu bildirdi.

Otobüs inşaatı devam eden Büyük Mısır Müzesi'nin önünden geçerken bir patlayıcı infilak etti.

Ülkede daha önce de turistleri hedef alan saldırılar düzenlenmişti ancak saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Aralık ayında Giza piramitlerine 4 km uzaklıkta yol kenarına döşenmiş bir bombalı cihazın infilak etmesi sonucu, oradan geçen bir otobüsteki 3 Vietnamli turist ve bir tur rehberi yaşamını yitirmişti.

Patlama hakkında neler biliniyor?

Reuters'a konuşan görgü tanığı Mohamed El Mandouh, olay yeri yakınlarındaki aracın içindeyken "çok yüksek sesli bir patlama" duyduğunu söyledi.

Mısır Turizm Bakanı Rania El Mashat, otobüste 28 yolcu bulunduğunu açıkladı.

Ajansların aktardığı fotoğraflarda camları kırılan otobüsün etrafının güvenlik ekipleri tarafından kordonlarla çevrildiği görüldü.

Turizm Mısırlıların en önemli geçim kaynağı.

2011 Arap Baharı, ardından 2015'te bir Rus yolcu uçağının düşmesi ve 224 kişinin yaşamını yitirmesi sonrası, ülkeye gelen ziyaretçi sayısında keskin bir düşüş yaşanmıştı.

Patlamanın gerçekleştiği bölgede bulunan Büyük Mısır Müzesi'nin inşası ise bir süredir devam ediyordu. Müzenin 2020 yılında kapılarını ziyaretçilere açması bekleniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.