"Mısır'da kazada patlayan araç terör saldırısında kullanılacaktı"

"Mısır'da kazada patlayan araç terör saldırısında kullanılacaktı"

Mısır İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, başkent Kahire’deki Ulusal Kanser Enstitüsü'nün önünde çok sayıda arabanın çarpışması nedeniyle bir patlama meydana geldiği belirtildi. Araçlardan birinin patlayıcı yüklü olduğu bilgisi verildi.

Mısır'ın başkenti Kahire'nin merkezinde birkaç araç bir hastanenin önünde çarpıştı. Kaza sonucu meydana gelen patlamada en az 19 kişi öldü, 47 kişi de yaralandı. Mısır İçişleri Bakanlığı bir araca, "terör saldırısında kullanmak üzere bomba yerleştirildiğini" açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada ters yönde giderek karşıdan gelen araçlara çarpan aracın bomba yüklü olduğunu ve "bombaların bir terör saldırısında kullanılmak üzere hazırlandığını" duyurdu.

İngiltere'de yayımlanan Guardian gazetesine göre Mısır Sağlık Bakanlığı, patlamanın ardından bölgeye 42 ambulansın sevk edildiğini, 45 hastanın başka hastanelere nakledildiğini duyurdu. Gazeteye konuşan hastane sözcüsü, şimdiye kadar 19 ceset tespit edebildiklerini söyledi.

'Bir araba karşı yönden gelen üç araca çarptı'

Kahire polisi, patlama sırasında suya düşenlerin olabileceği ihtimaline karşı Nil Nehri'nin de taranmakta olduğunu açıkladı.

İçişleri Bakanlığı, gece saat 01.00'de yayımladığı açıklamada, patlamanın hız yapan bir aracın karşı yönden gelen üç araca çarptığını duyurdu. Bakanlığın Facebook sayfasındaki bu açıklama bazı kullanıcılar tarafından inandırıcı bulunmadı.

Mısır Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.