Sahada gerileyen IŞİD propaganda savaşına ağırlık veriyor: Sina'dan 'bağlılık' videosu

Sahada gerileyen IŞİD propaganda savaşına ağırlık veriyor: Sina'dan 'bağlılık' videosu

IŞİD'in Sina Yarımadası'nda faaliyet gösteren kolu yeni bir propaganda videosu yayınladı.

IŞİD'in Sina Yarımadası'nda faaliyet gösteren kolu yeni bir propaganda videosu yayınladı.

Örgütün "Sina Vilayeti" olarak adlandırdığı yapılanma, "Akıbet Takva Sahiplerinindir" başlığını taşıyan propaganda videosunu örgüt kaynaklarından servis etti. Söz konusu başlık, geçtiğimiz günlerde IŞİD'in Batı Afrika'dan yayınladığı video ile aynı. Sina'dan yayınlanan video da Batı Afrika videosuyla benzerlikler içeriyor.

Videoda IŞİD'e bağlılık yemini eden bir grubun görüntülerine yer verilmiş. Propaganda videosunda aktarılan bilgiye göre grubun lideri Ebu Cafer el Ensari, IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi'ye bağlandıklarını ilan ediyor.

El Ensari, yaptığı konuşmada örgütün "Irak ve Suriye'de yaşadığı kayıplar ne olursa olsun direnmeye devam edeceğini" belirtirken, videoda örgüt mensuplarının eğitim görüntülerine ve eski saldırıların görüntülerine de yer veriliyor.

Sina videosundan dört gün önce IŞİD Batı Afrika'dan da aynı başlık ve konseptle bir video yayınlamıştı. Söz konusu videolar, örgütün yeni bir süreç içerisine girdiğini de gözler önüne seriyor.

Her iki video da benzer giriş-gelişme-sonuç bölümlerine, benzer imajlara ve benzer görüntülere sahip.

Videoda dikkat çeken detaylardan biri de IŞİD mensuplarının taşıdığı güdümlü uçaksavar füzesi.

Batı Afrika ve Sina gibi bölgelerden yayınlanan videolar, örgütün yapılanmalarını yeni bölgelere taşıdığını da gösterir nitelikte.

Son dönemde Irak ve Suriye sahalarında yaşadığı geniş ölçekli toprak kayıplarının ardından örgütün propaganda taktiklerinde değişiklikler yaptığı gözlemleniyor. 

IŞİD'e bağlı propaganda kaynakları, yaşanan geniş ölçekli toprak katıplarının ardından geçmiş döneme nispeten daha kendi aralarında daha koordineli bir şekilde hareket etmeye başladı.

Kaynak: Mepa News 

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.