IŞİD: Suriye'de 4 ABD askeri öldürdük

IŞİD: Suriye'de 4 ABD askeri öldürdük

IŞİD'e bağlı propaganda kaynakları tarafından yapılan açıklamada Suriye'de düzenlenen saldırıda çok sayıda ABD askerinin öldürüldüğü öne sürüldü.

Örgüte bağlı kaynaklar tarafından yapılan açıklamada, Deyr ez Zor'un kuzeydoğu kırsalında düzenlenen bir saldırıda ABD güçlerinden en az 4 kişinin öldürüldüğü öne sürüldü.

Yapılan açıklamada, Suriye'nin doğusundaki Deyr ez Zor iline bağlı El Suvar beldesi yakınlarında ABD askerlerine ait konvoya yönelik el yapımı patlayıcılarla (EYP) pusu saldırısı düzenlendiği ifade edildi.

El Suvar beldesi konumu:

Daha önceden yola yerleştirilmiş 18 EYP'nin ABD askerlerinin geçişi sırasında infilak ettirildiğinin belirtildiği açıklamada, saldırıda en az 4 ABD askerinin öldüğü, diğerlerinin de yaralandığı öne sürüldü.

Öte yandan örgütün açıklamasında, EYP saldırısının ardından konvoydan geriye kalanlarla IŞİD savaşçıları arasında çatışma yaşandığı bilgisi de aktarıldı.

IŞİD'in açıklamasına göre, ABD askerlerine düzenlenen saldırıda 3 askeri araç da imha oldu.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.