IŞİD, Suriye'nin doğusunda geniş bir bölgeyi ele geçirdi

IŞİD, Suriye'nin doğusunda geniş bir bölgeyi ele geçirdi

Örgütün Suriye'nin doğusundaki Deyr ez Zor ili kırsalında geniş bir alanı ele geçirdiği bildirildi.

Örgütün Suriye'nin doğusundaki Deyr ez Zor ili kırsalında geniş bir alanı ele geçirdiği bildirildi.

Mepa News'in yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Suriye'nin Deyr ez Zor ili doğu kırsalında IŞİD ile YPG/PKK güçleri arasında iki gündür şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

IŞİD'in Irak sınırındaki El Baguz köyünün tamamını kontrol altına aldığını ifade eden kaynaklar, IŞİD ile PKK arasındaki çatışmaların halen devam ettiğini ifade etmekte.

IŞİD'in bölgeden püskürtülmesi için bir süredir devam eden çatışmalar Pazar gününden bu yana şiddetini artırmıştı. 

Bölgede karadan ilerleme girişimlerini sürdüren PKK güçlerin ABD öncülüğündeki koalisyon ve Irak hava kuvvetlerine ait savaş uçaklarının destek verdiği biliniyor.

Bağdat hükmetinden PKK'ya hava desteği

Bağdat hükümetine bağlı Savunma Bakanlığı tarafından geçtiğimiz kısa bir süre önce yapılan açıklamada, Suriye'nin Deyr ez Zor kenti kırsalındaki Hacin bölgesinde IŞİD'e ait merkez ve barınma yerlerinin bu sabah Irak Hava Kuvvetleri'ne ait F-16 uçaklarıyla hedef alındığı ifade edilmişti.

Irak Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları tarafından düzenlenen bu saldırı bölgede IŞİD'e karşı saldırılar düzenleyen YPG/PKK güçleri için "hava desteği" olarak nitelendirilmişti.

Deyr ez Zor ili doğu kırsalında ortalama son durum:

ekran-resmi-2018-06-04-18.15.44.jpg

Siyah: IŞİD, Kırmızı: Rusya ve İran destekli rejim koalisyonu, Sarı:ABD destekli YPG/PKK

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.