IŞİD Irak'taki saldırılarla ilgili rakamlarını açıkladı

IŞİD Irak'taki saldırılarla ilgili rakamlarını açıkladı

Örgüte bağlı propaganda kaynaklarınca Irak'ın Selahaddin vilayetinde düzenlenen saldırılarla ilgili rakamlar servis edildi.

Örgüte bağlı propaganda kaynaklarınca Irak'ın Selahaddin vilayetinde düzenlenen saldırılarla ilgili rakamlar servis edildi.

IŞİD'in propaganda yayınlarından olan ve haftalık olarak yayınlanan "Al-Naba" gazetesinin yeni sayısında, Irak'ın Selahaddin vilayetinde son iki ayda düzenlenen saldırılara ait rakamlar açıklandı.

Örgütün öne sürdüğü rakamlara göre, Selahaddin vilayetinde son iki ayda Bağdat hükümetine bağlı güvenlik güçlerine yönelik düzenlenen 33 saldırıda 100 kişi öldü. 

Ölenlerin 12'sinin üst düzey rütbeli isimler olduğunun ifade edildiği rakamlara göre, saldırıların büyük bir kısmı el yapımı patlayıcılarla gerçekleştirilmiş.

Düzenlenen 33 saldırının yüzde 64'lük bir kısmının el yapımı patlayıcı, yüzde 24'ünün pusu ve baskın, yüzde 12'sinin ise keskin nişancı saldırısı şeklinde gerçekleştirildiği örgüt tarafından öne sürülen bilgiler arasında.

26 askeri aracın saldırılar sonucu tahrip edildiğinin ifade edildiği rakamlara göre, saldırıların yüzde 68'lik bir kısmı İran'ın desteklediği Haşdi Şabi milislerine karşı gerçekleştirilmiş.

Kalan yüzde 32'lik kısımda ise, Bağdat hükümetine bağlı asker, polis ve özel operasyon personeli hedef alınmış.

Selahaddin vilayeti konumu:

Başkenti Tikrit olan Irak'ın Selahaddin vilayetinde Türkmen nüfusun yoğun olarak yaşadığı biliniyor. 2001 yılının verilerine göre Selahaddin vilayeti nüfusunun 1 milyonun üzerinde olduğu tahmin edilmekte.

IŞİD, "Hilafet" ilan ettiği 2014 yılında Selahaddin'in, Şirkat, Beyci, Tikrit ve Samarra ilçeleri başta olmak üzere vilayetin büyük bir bölümünü ele geçirmiş durumdaydı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.