Belçika'daki saldırıyı IŞİD üstlendi

Belçika'daki saldırıyı IŞİD üstlendi

Belçika’nın Liege kentinde bir kişinin dört kişiyi öldürdüğü saldırının sorumluluğunu IŞİD üstlendi.

Belçika’nın Liege kentinde bir kişinin dört kişiyi öldürdüğü saldırının sorumluluğunu IŞİD üstlendi.

Saldırgan Benjamin Herman’ın aslında tutuklu bir mahkum olduğu ve iki günlük hapishane izni sırasında saldırıyı düzenlediği anlaşıldı. Herman, iki kadın polise bıçakla arkadan saldırmış, defalarca bıçakladıktan sonra silahlarını almış ve polisleri vurmuştu. Sonra yolun karşısına geçen Herman, civardan geçen bir araçta bulunan 22 yaşındaki bir kişiye ateş açtı, bu kişi de hayatını kaybetti. Herman daha sonra yakındaki bir okulda çalışan temizlik görevlisi kadını rehine aldı.

Saldırgan, polisin yaklaştığını görünce tekrar sokağa çıkarak polise ateş açtı ve açılan ateşte öldü. Olaylar sırasında dört polis memuru da yaralandı. Savcı Herman’ın Liege’deki saldırıdan bir gün önce bir kişiyi daha öldürdüğünün anlaşıldığını kaydetti.

"IŞİD'in videolarından etkilendi"

Savcı Wenke Roggen, Herman’ın eylem tarzının IŞİD’in video ile yaptığı çağrılardan esinlenilmiş şekilde düzenlendiğini, bu videolarda “polise bıçakla saldırın ve silahını çalın” denildiğini bildirdi. 

Saldırıyı IŞİD üstlendi

IŞİD'e bağlı haber ajansı tarafından bugün yapılan bir açıklamada, saldırının sorumluluğu üstlenilirken saldırıyı gerçekleştiren kişi için, "İslam Devleti'nin bir askeri" ifadesi kullanıldı.

Örgüt tarafından yapılan açıklamada saldırının, "Koalisyon ülkelerinin hedef alınmasına yönelik çağrılara" bir katılım olduğu ifade edildi.

Kaynak: Mepa News, Amerika'nın Sesi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.