Belçika'da mahkemeden IŞİD'li vatandaşları geri getirme kararı

Belçika'da mahkemeden IŞİD'li vatandaşları geri getirme kararı

Belçika'da bir mahkeme Suriye'de YPG kampına tutulduğu belirtilen ve eşleri IŞİD mensubu olan iki kadın ile altı çocuğun ülkeye geri getirilmesi için hükümete talimat verdi.

Belçika'da bir mahkeme Suriye'de ABD'nin desteklediği YPG kontrolünde bulunan bir kampta tutulduğu belirlenen eşleri IŞİD mensubu iki kadın ve altı çocuğunun Belçika'ya geri getirilmesi için hükümete talimat verdi.

Euronews'in haberine göre, Belçika vatandaşı olan 26 yaşındaki Tatiana Wielandt ve 25 yaşındaki Bouchra Abouallal adlı iki kadın ve kendilerine ait altı çocuğun Suriye'deki Al-Hol adlı kampta bulunduğu tespit edildi. Mahkemenin, IŞİD'in bölgedeki kontrolü kaybetmesinden sonra Brüksel hükümetinin harekete geçmesini, altı çocuk ile iki kadının geri getirilebilmesi için her türlü çabanın yerine getirilmesini istediği öğrenildi.

De Tijd gazetesi, karar açıklandıktan sonra hükümetin 40 gün içerisinde mahkemenin talimatını yerine getirmesi gerektiğini, aksi takdirde her çocuk başına günlük beş bin Euro ve toplamda 1 milyon Euro'yu aşkın para cezası ödemek zorunda kalacağını yazdı. Hükümetin ise mahkemenin kararını temyize götürme hakkı bulunuyor.

Belçika Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, konuyla ilgili son durumu Adalet ve İçişleri Bakanlığı ile bir araya gelerek değerlendireceklerini açıkladı. Kamplarda çocuklarıyla birlikte tutulan iki kadının avukatı ise henüz bir açıklama yapmadı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.