Musul'da yakalanan IŞİD'li Fransa ve Belçika halkından özür diledi

Musul'da yakalanan IŞİD'li Fransa ve Belçika halkından özür diledi

Musul operasyonu sırasında Bağdat hükümeti güçleri tarafından yakalanan Belçika vatandaşı IŞİD'li Avrupa halkından özür diledi.

Ebu Hamza El Belciki veya Ebu Dücane El Belciki, gerçek ismi Tarık Cedavn olan Fas asıllı Belçika vatandaşı IŞİD savaşçısı, Bağdat hükümeti güçlerinin düzenlediği Musul operasyonu sırasında yakalandı.

Tarık Cedavn, IŞİD'in Musul ile ilgili yayınladığı bir propaganda filminde yer almış, Fransa ve Belçika'ya yönelik tehdit içerikli söylemlerde bulunmuştu.


IŞİD'in yayınladığı propaganda filminde konuşan Tarık Cedavn

IŞİD'e bağlı yayın organlarından "Ninova Vilayeti" tarafından geçtiğimiz Mayıs ayında yayınlanan videoda "Ebu Dücane El Belciki" ismiyle konuşan Belçika vatandaşı Cedavn, filmde IŞİD'in geliştirdiği silahlardan birisini tanıtırken, Fransa ve Belçika'ya yönelik de tehditlerde bulunmuştu.


Geçtiğimiz günlerde Al Arabiya televizyon kanalı Cedavn ile bir röportaj gerçekleştirdi. Kanalın gerçekleştirdiği röpotajda kısa bir konuşma yapan Cedavn, örgüte katılım süreç ve pişmanlığıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"Fransa ve Belçika halkından özür diliyorum"

IŞİD'in Musul ile ilgili propaganda filminde konuşma yaptığını kabul eden Belçika vatandaşı Tarık Cedavn, konuşmanın kendisine zorla yaptırıldığını öne sürdü. Cedavn, "Eğer kamera karşısında konuşmazsam, bir casus olduğuma hükmedeceklerini ve öldürüleceğimi söylediler" ifadelerini kullandı.

Cedavn yaptığı kısa açıklamada filmde kullandığı ifadeler yüzünden Fransa ve Belçika halkından özür diledi.

Irak ve Suriye'de farklı bölgelerde savaştığı belirtilen Cedavn'ın birkaç kez yaralandığı ve IŞİD kontrolündeki bölgelerdeki hastanelerde tedavi gördüğü ifade ediliyor.

Cedavn, IŞİD propaganda videosunda yaptığı konuşmada Avrupa'da saldırı düzenlenmesi gerektiği yönünde açıklamalarda bulunmuş, Fransa ve Belçika hükümeti kaynakları Cedavn'ın öldürüldüğü veya Avrupa'ya geri döndüğü yönünde haberler yayınlamıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.