IŞİD Suriye'nin doğusunda ilerleyişini sürdürüyor

IŞİD Suriye'nin doğusunda ilerleyişini sürdürüyor

Suriye'nin doğusundaki Deyr ez Zor kenti kırsalında IŞİD'in birçok noktada rejim güçlerine karşı saldırılar başlattığı bildiriliyor.

Suriye'nin doğusundaki Deyr ez Zor kenti kırsalında IŞİD'in birçok noktada rejim güçlerine karşı saldırılar başlattığı bildiriliyor.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre IŞİD, Suriye'nin doğusundaki Deyr ez Zor kenti kırsalında Rusya ve İran destekli rejim koalisyonuna bağlı güçlere yönelik geniş ölçekli saldırılar düzenlemeye başladı.

Deyr ez Zor doğu kırsalındaki Meyadin ilçesi çevresinde rejim koalisyonuna bağlı güçlere yönelik saldırılarını sıklaştıran IŞİD ile rejime bağlı güçler arasındaki çatışmaların şiddetlendiğini aktaran kaynaklar, çatışmalar sonucu her iki taraftan ölen ve yaralananlar olduğunu ifade ediyor.

El Bukemal kenti çevresinde çatışmalar

Öte yandan Deyr ez Zor güneydoğu kırsalındaki El Bukemal kenti çevresinde IŞİD ile rejime bağlı güçler arasındaki çatışmalar uzun bir süreden bu yana devam ediyor.

El Bukemal ilçesine bağlı Gabra köyündeki rejim mevzilerine yönelik saldırılarını sürdüren IŞİD'in çok sayıda rejim unsurunu öldürdüğünü aktaran yerel kaynaklar, örgütün Esed rejimine bağlı güçlerden birkaç kişiyi esir aldığı bilgisini kaydediyor.

Rejim bölgeye ilave kuvvet sevkiyatı yapıyor

Öte yandan rejim koalisyonuna bağlı güçlerin, Deyr ez Zor merkezinden kentin kırsal kesiminde IŞİD ile devam eden çatışmalara destek için ilave kuvvet sevkiyatı yaptığı bildiriliyor.

IŞİD tarafından Deyr ez Zor kenti kırsalında rejim güçlerine yönelik düzenlenen saldırılarda, örgütün bazı bölgeleri kontrol altına aldığı bilgisi de yerel kaynaklarca aktarılan diğer haberler arasında.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.