Saldırılar sıklaştı: IŞİD Kerkük'te etkisini günden güne artırıyor

Saldırılar sıklaştı: IŞİD Kerkük'te etkisini günden güne artırıyor

Irak'ta Bağdat hükümetinin zafer ilanına rağmen IŞİD'in etkinliği devam ediyor.

Kerkük kentinin kuzeybatısındaki Dibis ilçesine bağlı Sergaran kasabası yakınında IŞİD mensupları, Dibis-Sergaran otoyolunda devriye görevi yapan Haşdi Şabi'ye bağlı güçlere ateş açtı.

Kerkük Polis Müdürlüğü Basın Sorumlusu Afrasyav Kamil, çıkan çatışmada bir Haşdi Şabi mensubunun öldüğünü, 2'sinin yaralandığını söyledi.

Çatışmanın yaklaşık bir saat sürdüğünü aktaran Kamil, bölgeye takviye gücün sevk edilmesinin ardından IŞİD'lilerin kırsal bölgelere kaçtığını belirtti.

Sahte kontrol noktası: 2 ölü

Kerkük emniyetinden Yüzbaşı Hamid el Ubeydi, Irak askeri üniformaları giyen bir grup IŞİD mensubunun Kerkük'ün 55 kilometre güneybatısındaki Havice ilçesinde sahte kontrol noktası kurduğunu söyledi.

Ubeydi, IŞİD'lilerin kontrol noktasında 5 sivili durdurduğunu, bu kişilerden 2'sini öldürdüğünü ve 3'ünü kaçırdığını aktardı.

IŞİD, 12 Mart'ta da Kerkük-Bağdat karayolunda sahte kontrol noktası kurarak bazı araçları durdurmuş ve 10 kişiyi öldürmüş, 5 kişiyi yaralamıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.