IŞİD'den Afganistan'ın başkenti Kabil'de çifte bombalı saldırı

IŞİD'den Afganistan'ın başkenti Kabil'de çifte bombalı saldırı

Afganistan'da faaliyet gösteren IŞİD yapılanması başkent Kabil'de iki ayrı bombalı saldırı gerçekleştirdi.

Dün başkent Kabil'in batısında Şii Hazaraların yoğun olarak yaşadığı Daşti Barçi bölgesinde düzenlenen bombalı saldırılarda çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

Kabil hükümetine bağlı kaynaklar tarafından yapılan açıklamada iki ayrı bombalı saldırıda 20 kişinin öldüğü en az 70 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

IŞİD saldırıyı üstlendi

Saldırıdan birkaç saat sonra "Amak Ajansı" üzerinden açıklama yapan IŞİD, olayın sorumluluğunu üstlenirken düzenlenen çifte bombalı saldırıda 150 kişinin öldüğü veya yaralandığını öne sürdü.

Örgüte bağlı ajans tarafından yapılan açıklamada saldırıda bir canlı bomba ve bomba yüklü bir aracın kullanıldığı ifade edildi. 

"Sabir el Horasani" isimli örgüt savaşçısının Şii Hazaraların bulunduğu bir topluluğun arasında girerek üzerindeki patlayıcı yeleği infilak ettirdiğinin ifade edildiği açıklamada, ilk saldırı sonrasında gazetecilerin bulunduğu bölgede park halindeki bir bomba yüklü aracın da infilak ettirildiği belirtildi.

Başkent Kabil'de düzenlenen saldırılarda ölenler arasında gazeteciler de bulunuyor.

Şii Hazaralara yönelik sürekli olarak saldırılar gerçekleştiren IŞİD, başkent Kabil'de geçtiğimiz dönemde de gazetecilere yönelik bombalı saldırı düzenlemiş, birden fazla gazeteci saldırıda ölmüş veya yaralanmıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.