IŞİD'den Nijerya ordusuna geniş çaplı saldırı

IŞİD'den Nijerya ordusuna geniş çaplı saldırı

IŞİD, Nijerya'nın kuzeydoğusunda orduya karşı geniş çaplı bir saldırı gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz gün IŞİD, geçen hafta Nijerya'nın kuzeydoğusundaki bir askeri üsse düzenlediği saldırıdan görüntüler yayınladı. En az 17 Nijerya askerinin öldürüldüğünün resmi olarak açıklandığı saldırıyı örgütün "Batı Afrika vilayeti" üstlenmişti.

Garunda'nın konumu:

Çad Gölü bölgesindeki Garunda askeri üssüne düzenlenen saldırıda Nijerya makamları çok sayıda askerin öldüğünü duyurmuştu. IŞİD'in yayınladığı görüntüler, çok sayıda askeri öldürerek üssü ele geçiren örgütün çok sayıda silah ve aracı da ele geçirdiğini doğruluyor. IŞİD üste Afrika Birliği askerlerinin bulunduğunu ifade etse de, yerel kaynaklar sadece Nijerya askerlerinin üste konuşlu olduğunu belirtiyor.

18 Temmuz'da düzenlenen saldırıyı Nijerya askeri üniformaları giyen IŞİD mensupları üsse sızarak gerçekleştirdi. ABD'li yetkililere göre üste bulunan 730 askerden 600'üne saldırı sonrası ulaşılamıyor. Bu askerler arasında kaçanların, esir alınanların ve öldürülenlerin olduğu tahmin ediliyor.

Bölgede faaliyet gösteren Boko Haram da IŞİD'e bağlılığını ilan etmiş, daha sonra grup içerisinde bir liderlik krizi yaşanmıştı. Halihazırda bölgede IŞİD'e bağlı faaliyet gösteren en az iki farklı yapılanma olduğu düşünülüyor. Bunlardan biri Boko Haram lideri Ebubekir Şekau'ya bağlı grup iken diğeri ise "Batı Afrika vilayeti" oluşumu.

IŞİD'in paylaştığı saldırı görüntüleri:

Kaynak: Long War Journal, Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.