IŞİD'den Paris'te bıçaklı saldırı

IŞİD'den Paris'te bıçaklı saldırı

Fransa'nın başkenti Paris'te bıçaklı saldırı gerçekleştirildi.

Fransa'nın başkenti Paris'in batısındaki Trappes kentinde meydana gelen bıçaklı saldırıda 2 kişi yaşımını yitirdi,1 kişi ağır yaralandı.

Yvelines Valiliğinden yapılan açıklamada, Paris'in 30 kilometre batısındaki Trappes kentinin merkezinde sabah saatlerinde bıçaklı saldırı düzenlediği belirtildi.

Açıklamada, saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiği ve 1 kişinin ağır yaralandığı bildirilirken, saldırganın polisin düzenlediği operasyonla öldürüldüğü kaydedildi.

IŞİD saldırının sorumluluğunu üstlendi

Örgüte bağlı ana medya organı "Amak Ajansı" üzerinden olaydan kısa bir süre sonra yapılan açıklamada, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen bıçaklı saldırının sorumluluğu üstlenildi.

IŞİD'in açıklamasında, saldırıyı düzenleyen kişinin kendilerine bağlı olduğu ifade edildi.

IŞİD lideri Bağdadi'nin dün yeni bir ses kaydı yayınlanmıştı

Örgüt lideri Ebu Bekir el Bağdadi'nin dün yeni bir ses kaydı yayınlanmıştı. Yaklaşık bir senelik bir aranın ardından ilk kez ses kaydı yayınlayan Bağdadi, Batı ülkeleri ve tüm dünyadaki örgüt sempatizanlarına saldırılar gerçekleştirmeleri yönünde telkinlerde bulunmuştu.

Kaynak: Mepa News, AA

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.