IŞİD’e karşı savaşan İsviçreli eski askere ceza

IŞİD’e karşı savaşan İsviçreli eski askere ceza

Suriye’de Süryani savaşçılardan bir milis gücü oluşturup IŞİD’e karşı savaşan İsviçreli eski bir asker, ülkesinde para cezasına çarptırıldı.

Suriye’de Süryani savaşçılardan bir milis gücü oluşturup IŞİD’e karşı savaşan İsviçreli eski bir asker, ülkesinde para cezasına çarptırıldı. Eski asker Hanna Johannes Cosar, İsviçre’nin tarafsızlık yasasını ihlal etmekten hüküm giydi.

Medyascope'un haberine göre, Hanna Johannes Cosar, 3 yıl hapis istemi ile yargılanıyordu. Askeri mahkemede yargılanan Cosar, 500 İsviçre Frangı, yaklaşık 3 bin TL para cezasına çarptırıldı. Cosar’a ek olarak verilen 4.500 İsviçre Frangı (yaklaşık 25 bin TL) para cezası ise ertelendi. Cosar “başkalarını savaşa yönlendirme” suçlamasından ise beraat etti.

Cosar, Suriye’de IŞİD’e karşı savaşan bir Süryani milis gücünün komutanıydı. 2014 yılında Suriye’ye giden Cosar, ülkesine döndüğü 2015 yılında tutuklandı.

httpsi1.wp.comwww.iznewsagency.comwp-contentuploads201902hanna-johannes-cosar.jpg.jpg

Hanna Johannes Cosar

Cosar’ın ailesi Suriye’den İsviçre’ye göç etti.

Avrupa ülkelerinin IŞİD’e karşı savaşan vatandaşlarını yargılaması, ender görülen bir durum. Genelde davalar IŞİD saflarında savaşanlara açılıyor. İsviçre kanunları, vatandaşlarına savaşmak için başka ülkelere gitmeye izin vermiyor. Savaşabilmek için, hükümetten resmi izin almak gerekiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.