YPG'li 'yabancı savaşçı' ateş püskürdü: Aptallar tarafından yönetiliyoruz

YPG'li 'yabancı savaşçı' ateş püskürdü: Aptallar tarafından yönetiliyoruz

Gruptan ayrılan bir yabancı savaşçı YPG'nin yöneticilerine serzenişte bulundu, sert ifadeler sarfetti.

Suriye'nin kuzeyinde hakimiyetini artıran YPG'ye Avrupa ve ABD başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinden "yabancı savaşçıların" katıldığı biliniyor. Bölgedeki diğer gruplara katılanların aksine, YPG'ye katılan yabancı savaşçılar uluslararası kamuoyunda olumsuz bir söylemin parçası değil. Ancak her ne kadar grup yabancı savaşçıları kendisine çekse de, bunlardan bir kısmının YPG'nin politikalarından pek memnun olduğu söylenemez.

Sert eleştiriler hapsedilmesine yol açtı

YPG'nin politikaları sebebiyle gruptan ayrılan bir yabancı savaşçı, sosyal medya hesabında gruba adeta ateş püskürdü. Eleştirilerine, bölgeye gelen yabancılar tarafından yürütülen ve YPG'nin girdiği çatışmalarda birçok örgüt mensubunun hayatını kurtaran "Taktik Tıbbi Birim"in kapatılmasıyla başlayan yabancı savaşçı grup mensuplarının bu birimin kapatılması sonucu "ölümcül olmayan yaralar sebebiyle ölebildiğini" ifade etti. Buna şiddetli şekilde itiraz ettiğini ve bu sebeple grup tarafından bir süre hapsedildiğini, bunun ardından da gruptan ayrıldığını açıkladı.

"YPG Araplara ayrımcılık yapıyor"

Yabancı savaşçı, YPG'nin, sivil toplum kuruluşları tarafından sağlanan ambulansların Arap sivillere ulaşmasını önlediğini ve grubun birlikte çalıştığı Araplara ayrımcılık uyguladığını, onları ikinci sınıf mensup olarak gördüğünü dile getirdi. Daha önce de birçok kişi YPG'nin Araplara yönelik muamelesini sert şekilde eleştirmiş ve grubu, bölgenin demografisini değiştirmeye çalışmakla suçlamıştı.

"Gençlerin ölümlerini propaganda olarak kullanıyorlar"

Gruptan ayrılan yabancı savaşçı, YPG'nin kendi mensuplarının ve kontrolü altındaki sivillerin canlarını ve yaşam standartlarını önemsemediğini belirterek şunları söyledi: "Birdenbire fikir değiştirerek YPG'nin kötü olduğunu söylemiyorum. Onlar sadece savaş alanındaki travmayı tedavi etmekle ilgilenmekten çok, ölen genç insanların şatafatlı sarı fotoğraflarını bastırarak propaganda yapmayı arzulayan aptallar tarafından yönetiliyor."

Yabancı savaşçılarda "hayal kırıklığı"

Örgüte mensup yabancı savaşçıların buna benzer sebeplerle hayal kırıklığı yaşayarak YPG'yi terk ettiği biliniyor. Bu kişilerden bir kısmı ülkelerine geri dönerken bazıları ise bölgedeki başka gruplara dahil oluyor. YPG'nin politikasının bu şekilde devam etmesi, daha fazla kişiyi "küstürecek" gibi göründüğü yorumları yapılıyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.