IŞİD'in Afganistan yapılanmasının sözcüsü hava saldırısında öldürüldü

IŞİD'in Afganistan yapılanmasının sözcüsü hava saldırısında öldürüldü

IŞİD'in Afganistan'daki yapılanmasının sözcüsü ABD'nin düzenlediği bir hava saldırısında öldürüldü.

IŞİD'in Afganistan'daki yapılanmasının sözcüsü olduğu belirtilen Sultan Aziz Azam'ın, ülkenin doğusundaki Nangarhar ilinde ABD savaş uçakları tarafından gerçekleştirilen bir bombardımanda öldürüldüğü öne sürüldü.

Kabil hükümetinin askeri yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Nangarhar iline bağlı Peçir Agam ilçesinde iki gün önce düzenlenen hava saldırısında Azam'ın hedef alınarak öldürüldüğü aktarıldı.

Sultan Aziz Azam'ın grup içerisinde önemli bir figür olduğu ifade edildi. IŞİD'in Afganistan yapılanması olan "Horasan Vilayeti"nden konuya dair bir açıklama yapılmadı.

IŞİD 2015 yılından sonra Afganistan'ın çeşitli bölgelerinde organize olmaya başlamış, ancak Taliban tarafından yapılan saldırılarla grubun hareket alanı daralmıştı. Cevzcan ilindeki IŞİD varlığının Taliban saldırılarında sona erdirilmesiyle, IŞİD'in Afganistan'daki varlığı genel olarak Nangarhar iliyle sınırlı kaldı.

IŞİD Nangarhar ili merkezi Celalabad'da ve başkent Kabil'de bombalı saldırılar ve suikast saldırıları da düzenliyor. Buna ek olarak IŞİD tarafından Afganistan'da özellikle Şii nüfusun yoğun olarak yaşadığı bölgelerde de canlı bomba saldırıları düzenleniyor. IŞİD bu sene ülkenin batısındaki Herat ilinde de üç saldırı gerçekleştirdi.

Grubun Afganistan'daki kalesi sayılan Nangarhar ilinin Pakistan sınırı uzun süredir çatışmalara sahne oluyor. Kabil hükümeti-ABD, IŞİD ve Taliban arasında üç taraflı çatışmalar yaşanıyor. Çatışmalarda üç tarafın da ciddi kayıplar verdiği biliniyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.