IŞİD'ten Suriye'de muhaliflere ani saldırı

IŞİD'ten Suriye'de muhaliflere ani saldırı

IŞİD'e bağlı silahlı güçler Suriye'nin güneyinde muhaliflere yönelik ani bir saldırı gerçekleştirdi.

IŞİD'e bağlı silahlı güçler Suriye'nin güneyinde muhaliflere yönelik ani bir saldırı gerçekleştirdi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Suriye'nin güneyindeki Dera ili batısında varlık gösteren IŞİD, bölgedeki muhaliflere yönelik geniş çaplı bir saldırı düzenledi.

Geçtiğimiz gün Dera iline bağlı Şeyh Sad beldesinde konuşlu bulunan Suriyeli muhaliflere yönelik düzenlenen geniş çaplı saldırıda IŞİD tarafından tank ve ağır silahların yanında bomba yüklü araç da kullanıldı.

bm.jpg

Saldırıda kullanılan bomba yüklü araç

Örgüt tarafından sosyal medya ağları üzerinden yapılan açıklamada, bomba yüklü araç kullanıldığı ve bölgede şiddetli çatışmaların yaşandığı ifade edildi.

"36 ölü 42 yaralı"

Örgüte bağlı haber ajansın öne sürdüğü rakamlara göre, düzenlenen saldırıda Suriyeli muhaliflerden 6'sı askeri yönetici toplam 35 kişi öldü, 42 kişi de yaralandı.

Bölgedeki muhalifler IŞİD'in düzenlediği ani saldırıya karşılık verirken yaşanan çatışmaların halen devam ettiği ifade ediliyor. Dera'da bulunan muhalifler geçtiğimiz dönemde bölgedeki IŞİD yapılanması olan "Halid bin Velid Ordusu"na yönelik birçok saldırı düzenlemiş ancak örgütün bölgedeki varlığı bitirilememişti.

Suriye'nin güneyinde ortalama son durum:

ekran-resmi-2018-04-20-13.30.48.jpg

Yeşil: Muhalifler, Kırmızı: Rusya ve İran destekli rejim koalisyonu, Siyah:IŞİD

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.