Hedef IŞİD ve Muhalifler: Rejim koalisyonu Şam'da saldırı başlattı

Hedef IŞİD ve Muhalifler: Rejim koalisyonu Şam'da saldırı başlattı

Rusya ve İran destekli rejim güçleri başkent Şam'ın güneyinde yeni bir saldırı başlattı.

Rusya ve İran destekli rejim güçleri başkent Şam'ın güneyinde yeni bir saldırı başlattı.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Rusya ve İran tarafından desteklenen silahlı gruplar başkent Şam'ın güneyindeki Yermuk Kampı bölgesine birkaç koldan kara saldırısı başlattı. 

Kara saldırısının ağır olarak sürdüğünü belirten kaynaklar, rejim koalisyonunun bölgeyi daha çok havadan hedef aldığını belirtiyor. Sivil yerleşim birimlerinin bombalandığını ifade eden bölge kaynakları hava saldırılarına Rus uçaklarının da katıldığını kaydediyor.

Esed rejimine bağlı kaynaklar ise karadan başlatılan saldırıda Yermuk Kampı, Kadem ve Haceru'l Esved bölgelerinde ilerlenme sağlandığını iddia ediyor.

Saldırılan IŞİD bölgesinde yoğunlaşıyor

Edinilen bilgilere göre rejim koalisyonu tarafından başlatılan saldırılar, IŞİD'in varlık gösterdiği Kadem ve Yermuk Kampı bölgelerinden yoğunlaşıyor.

5 seneden uzun bir süredir rejimin kuşatması altında bulunan bölgede IŞİD, Tahriru'ş Şam Heyeti ve diğer muhalif gruplar varlık gösteriyor.

Kuşatma altındaki bölgede varlık gösteren IŞİD güçleri aynı bölgedeki muhaliflere yönelik saldırılar düzenleyerek 2016 yılının Nisan ayında büyük bir bölgeyi muhaliflerden ele geçirmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.