İslam Emirliği yönetimi İsveç'in Afganistan'daki tüm faaliyetlerini durdurdu

İslam Emirliği yönetimi İsveç'in Afganistan'daki tüm faaliyetlerini durdurdu

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminin Kur'an-ı Kerim yakılmasıyla ilgili olarak İsveç'in bu ülkedeki tüm faaliyetlerini durdurduğu bildirildi.

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi sözcülerinden Zebihullah Mücahid tarafından yapılan açıklamada İsveç'in Afganistan'daki tüm faaliyetlerinin "Müslümanlardan özür dileyene dek" durdurulduğu belirtildi.

İslam Emirliği yönetiminin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"İslam Emirliği yönetimi Kur'an-ı Kerim'e ve Müslümanlara hakaret edilmesiyle ilgili olarak İsveç'in Afganistan'daki faaliyetlerini dünya Müslümanlarından özür dileyene kadar askıya almıştır. İslam Emirliği'ne bağlı tüm kurum ve kuruluşlar bu karara uymakla yükümlüdür.

Afganistan İslam Emirliği bu çirkin eylem nedeniyle diğer Müslüman ülkelerden İsveç ile olan ilişkilerini gözden geçirmesini talep etmektedir."

Geçtiğimiz günlerde İsveç'in başkenti Stockholm'de bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasına izin verilmiş, Irak uyruklu olduğu ifade edilen bir kişi elindeki Kur'an-ı Kerim'i yakmıştı.

Kaynak: Mepa News

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum