İspanya'da son 24 saatte 462 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

İspanya'da son 24 saatte 462 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

İspanya'da son 24 saatte 462 kişi koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

İspanya Sağlık Bakanlığı, son 24 saat içerisinde 462 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından yeni tip koronavirüs (Covid-19) kaynaklı ölü sayısının 2 bin 182'ye çıktığını açıkladı. Bakanlığa göre ülkede tespit edilen vaka sayısı da 33 bin 89'a yükseldi.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, virüsle mücadele kapsamında iki hafta süreyle ilan edilen olağanüstü hali 11 Nisan’a kadar uzatmak için meclis onayı isteyeceğini bildirdi.

Sanchez düzenlediği basın toplantısında, “Savaş halindeyiz. Çok kritik bir dönemdeyiz ve çok zor günler geliyor. En kötüsü henüz gelmedi” dedi.

Başbakan, ordunun salgına yanıt vermede daha büyük bir rol oynayacağını ve Avrupa Birliği'nden (AB) daha fazla ekonomik yardım çağrısında bulunacağını da sözlerine ekledi.

İspanya'da demokratik yönetim sırasında olağanüstü hal ilk kez uzatılmış olacak. Meclisin Çarşamba günü bu konuyla ilgili genel kurul toplantısı yapması bekleniyor.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.