Dünya Sağlık Örgütü: Koronavirüs salgını hızlandı

Dünya Sağlık Örgütü: Koronavirüs salgını hızlandı

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, koronavirüs salgınının hızlandığı konusunda uyardı.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının hızlandığı konusunda uyararak yine de gidişatının değiştirebileceğini belirtti.

En önemli şeyin atılan adımlar olduğuna dikkat çeken Tedros, "Kazanmak için virüse karşı agresif taktiklerle saldırmamız gerekiyor" diyerek, tüm şüpheli vakalara test yapılmasını, pozitif çıkanlar ile onlarla temasa geçen herkesin karantina altında tutulması gerektiğini söyledi.

İnsanların evde kalmaları ve sosyal mesafeye dikkat etmelerinin salgını yavaşlatma ve zaman kazanma açısından önemli olduğunu vurgulayan Tedros, “Ancak bunlar savunma yöntemleri salgının üstesinden gelmemize yardımcı olmaz. Bir futbol maçını sadece savunma yaparak kazanamazsınız. Saldırmanız da gerekli” dedi.

Bazı ülkelerin kaynak yetersizliğinden dolayı bu ‘saldırgan önlemleri’ uygulamakta zorluk çektiğini belirten Tedros, koronavirüse karşı henüz etkili olduğu kanıtlanmış bir tedavinin bulunmadığının altını çizerek, bilim insanları tarafından onaylanmadan ilaç verilmesini eleştirdi.

Tedros, gözlemlere dayalı küçük örnekler üzerinde yapılan çalışmaların ihtiyaç olan cevapları sağlamayacağı konusunda uyararak, “Yeterli kanıt olmadan test edilmemiş ilaçların verilmesi yanlış umutlar doğurabilir hatta diğer hastalıkları tedavi etmek için gerekli ilaç eksikliğine neden olabilir” ifadelerini kullandı.

WHO Acil Durumlar Programı Genel Müdürü Mike Ryan ise 24 Temmuz’da yapılması planlanan Tokyo 2020 Olimpiyatları’nın ertelenme ihtimali hakkında gelen bir soruyu, çok yakında karar verileceğini söyleyerek yanıtladı.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.