Rusya'da karantinayı ihlal edene 7 yıl hapis

Rusya'da karantinayı ihlal edene 7 yıl hapis

Rusya, karantina düzenlemelerini ihlal edenlere ağır cezalar getirmeye hazırlanıyor.

Rusya parlamentosuna sunulan kanun teklifinde, koronavirüs salgını nedeniyle getirilen karantina uygulamalarına uymayanlara 500 bin ruble (Yaklaşık 41 bin TL) ile 2 milyon ruble (Yaklaşık 165 bin 700 TL) arasında para cezası verilmesi öngörülüyor.

İhlali gerçekleştiren kişinin, bir başkasının ölümüne neden olması ya da diğer insanlara kasten virüs bulaştırması hâlindeyse bu kişi beş yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilecek. İki ya da daha fazla kişinin ölümüne neden olanlara ise yedi yıla kadar hapis cezası verilebilecek.

Parlamentonun alt kanadı Duma'nın başkanı Viyaçeslav Volodin ve iktidardaki Birleşik Rusya partisinden bir başka milletvekili tarafından sunulan kanun teklifinin önümüzdeki hafta onaylanıp yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Kurallara uyulmaması endişeye neden oluyor

Rusya, yurt dışından gelenlerden 14 gün süreyle kendilerini karantinaya almalarını istiyor. Ancak yetkililer birçok insanın karantina kurallarına uymamasından şikâyetçi.

Ülkede şu ana kadar 658 koronavirüs vakasına rastlandığı açıklandı. Ancak aynı zamanda koronavirüsle mücadele biriminin başında olan Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i, gerçek vaka sayısının muhtemelen resmi rakamlardan "önemli ölçüde" daha yüksek olduğu konusunda uyardı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.