İsrail 1.5 milyonu aşkın Gazzelinin sığındığı Refah'a saldırı başlatacak

İsrail 1.5 milyonu aşkın Gazzelinin sığındığı Refah'a saldırı başlatacak

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin Mısır sınırındaki bölgelerine yönelik bir saldırı hazırlığı içerisinde olduğu bildirildi.

İsrail ordu güçleri Gazze Şeridi'nin Mısır sınırında yer alan Refah'a yönelik yeni bir saldırıya hazırlanıyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre İsrail ordu güçleri, 1.5 milyonu aşkın Filistinli sivilin sığındığı bölgeye saldırı düzenlemeyi hedefliyor.

İsrail'in rehinelerin bu bölgede tutulduğunu öne sürdüğü, aynı zamanda Mısır ile Gazze arasındaki bağlantıyı kesmek için Refah sınırını ele geçirmek istediği belirtiliyor.

İsrail ile Mısır arasında bu konuda bir süredir görüşmeler gerçekleştirildiği kaydediliyordu.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant dün yaptığı açıklamada "Hamas'ın Refah'taki güçlerinin de dağıtılacağını" savundu. Gallant, Han Yunus'taki saldırıların bitmeye yaklaştığını ve bunun ardından Refah'a ilerleyeceklerini dile getirdi.

İsrail saldırısının bölgede insani krizi derinleştirmesinden ve Gazze'ye yardım girişini tamamen durdurmasından endişe ediliyor.

Bölge kaynakları İsrail'in bölgeyi ele geçirmek Refah'taki halkı Gazze Şeridi kuzeyine tekrar tehcir edebileceğini dile getiriyor.

Kaynak: Mepa News

katki.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.