İsrail, 2020'de Filistinlilere ait 729 evi yıktı

İsrail, 2020'de Filistinlilere ait 729 evi yıktı

İsrail, 2020 yılında Kudüs ve Batı Şeria başta olmak üzere değişik yerlerde ruhsatsız olduğunu ileri sürdüğü 729 yapıyı yerle bir etti.

İsrail, 2020 yılında Kudüs ve Batı Şeria başta olmak üzere değişik yerlerde ruhsatsız olduğunu ileri sürdüğü 729 yapıyı yerle bir etti.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı habere göre, İsrailli insan hakları kuruluşu B'Tselem tarafından hazırlanan raporda, İsrail güçlerinin çok sayıdaki binayı yıkması nedeniyle 519’u çocuk olmak üzere 1006 Filistinlinin evsiz kaldığı belirtildi.

Bugün (4 Ocak Pazartesi) yayınlanan B'Tselem raporunda, işgal yetkililerinin bu yıl içinde, su ve elektrik şebekeleri gibi hayati önem taşıyan tesisleri dâhil olmak üzere konut dışı amaçlarla kullanılan 456 yapıyı da yıktığı kaydedildi.

Aynı zamanda raporda, İsrail güçlerinin, geçen yıl, özelde işgal altındaki Batı Şeria ile abluka altındaki Gazze Şeridi'nde genelde ise tüm Filistin topraklarında aralarında 7 çocuğun da bulunduğu 27 sivili öldürürken, binden fazla Filistinliyi yaraladığı ifade edildi.

Filistinlilerin İsrail güçlerinin yanı sıra fanatik Yahudi yerleşimcilerin de ırkçı saldırılarına maruz kaldığına işaret edilen raporda, yerleşimcilerin son bir yılda Filistinlilere yönelik 248 saldırı operasyonu gerçekleştirdiğine dikkat çekildi.

İsrail askerlerinin 2020’de Filistin köy ve kasabalarına en az 3 bin baskın düzenlediği belirtilen raporda, Filistinlilere ait en az 2 bin 480 evde de arama yaptığı kaydedildi. Ayrıca en az 2785 Filistinlinin gözaltına alındığı belirtildi.

Diğer taraftan Filistinli uzmanlar, uluslararası toplumdan, Filistin topraklarını korumak ve Yahudileştirilmesine engel olmak için sorumluluğunu üstlenmesini talep etti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.