İsrail 6 ayda 450 Filistinli çocuğu gözaltına aldı

İsrail 6 ayda 450 Filistinli çocuğu gözaltına aldı

İsrail, 2022 yılının başından bu yana yaklaşık 450 Filistinli çocuğu gözaltına aldı.

İsrail, 2022 yılının başından bu yana yaklaşık 450 Filistinli çocuğu gözaltına aldı.

Filistin Esir İşleri Komitesi, İsrail'in, çoğunluk olarak işgal altındaki Doğu Kudüs'te çocukları gözaltına aldığını ortaya çıkardı.

Komiteye göre, Doğu Kudüs'te 353 Filistinli çocuk alıkonulurken, geri kalan ise işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde gözaltına alındı.

Komite raporunda, İsrail'in çocuk yaşta gözaltına aldığı şu an 18 yaşını geçen bazı gençler olmak üzere, 170 çocuğu hapishanelerde veya gözaltı merkezlerinde tutuklu olarak beklettiği ifade edildi.

Öte yandan İsrailli yetkililerin hapishane veya gözaltı merkezlerinde tuttuğu gençlere ve çocuklara, uluslararası hukukla bağdaşmayan muameleler uyguladığı belirtilen raporda, İsrail'in söz konusu tutukluları psikolojik olarak yormayı hedeflediği bilgisine yer verildi.

Raporda ayrıca, İsrail'in 'taş atıldığı' iddiasıyla gerçekleştirdiği baskınlarda çocukları evlerinde gözaltına aldığı kaydedildi.

İsrail'in 'sahte itiraflar' elde etmek için çocuklara yönelik işkence çeşitleri uyguladığı biliniyor.

Her yıl 500 ila 700 çocuk askeri mahkemelerde yargılanmak üzere İsrail tarafından gözaltına alınıyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.