"İsrail 6 yaşındaki Gazzeli çocuğu kasten öldürdü"

"İsrail 6 yaşındaki Gazzeli çocuğu kasten öldürdü"

İnsan hakları grupları, 6 yaşındaki kız çocuğu Hind Receb'in İsrail ordusu tarafından kasıtlı olarak öldürüldüğünü ifade etti.

Önde gelen bir insan hakları örgütü Pazartesi günü, altı yaşındaki Filistinli kız çocuğu Hind Receb'in Gazze Şehri'nin Tal el Hava bölgesinde İsrail güçleri tarafından kasten öldürüldüğünü belirtti.

Euro-Med İnsan Hakları İzleme Örgütü, olaya ilişkin yaptığı ön soruşturmada Hind ve akrabalarının "İsrail ordusu tarafından güpegündüz gerçekleştirilen planlı bir infazla" öldürüldüğünü tespit etti.

Euro-Med'in soruşturmasına göre Hind, amcası, yengesi ve üç kuzeni, İsrail'in talimatıyla mahalleden kaçarken açılan ateş ve tank mermilerinden çıkan şarapnel parçalarıyla öldürüldü.

Araçta çok sayıda kurşun deliği, kırık camlar ve doğrudan ateş edildiğine dair güçlü kanıtlar bulundu.

Kurbanların cesetlerinde, topçu ateşinin neden olduğu yaralar tespit edildi. Olay yerinin takınlarında, Hind'i kurtarmak için gönderilen ambulans tamamen yanmış halde bulundu. İsrail güçlerinin kurtarma aracını ABD yapımı bir top mermisiyle hedef aldığı, olay yerinde bulunan silah kalıntılarından anlaşıldı.

Euro-Med, saldırıların kasıtlı olarak gerçekleştirildiğini ifade etti.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum