İsrail ABD'den casus yazılım firması NSO'yu kara listeden çıkarmasını talep etti

İsrail ABD'den casus yazılım firması NSO'yu kara listeden çıkarmasını talep etti

İsrail hükümeti yetkililerin, ABD'ye, "Pegasus" isimli casus yazılımıyla bilinen NSO Grup'u kara listeden çıkarmasını talep ettiği öne sürüldü.

İsrail hükümeti yetkililerin, ABD'ye "Pegasus" isimli casus yazılımıyla tanınan NSO Group'u kara listeden çıkarmasını talep ettiği öne sürüldü.

Axios'a konuşan bazı ABD'li ve İsrailli yetkililer, Biden yönetiminin İsrail'in talebini gözden geçirdiğini bildirdi. Bir başka ABD'li yetkili ise bu durumu yalanladı.

ABD Ticaret Bakanlığı geçtiğimiz yıl, yabancı ülkelere casus yazılım sattığı gerekçesiyle söz konusu firmayı kara listeye almıştı.

ABD'nin ilk defa İsrailli bir siber güvenlik firmasını hedef almasının yanı sıra, Rusya ve Singapur merkezli bir şirket de kara listeye eklenmişti.

"NSO'nun varlığı ABD çıkarlarına ters"

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "ABD'nin ulusal güvenlik ya da dış politika çıkarlarına ters düşen faaliyetleri sebebiyle 4 yabancı şirket yaptırım listesine alınmıştır." ifadesine yer verilmişti.

İsrail hükümeti, ABD'ye yaptığı çağrıda, NSO'ya yaptırım uygulamadan önce nelerin düzeltilmesi ve şirketin değişikliklere gitmesi için fırsatlar vermesi gerektiğini vurgulamıştı.

Biden yönetiminin NSO'yu kara listeden çıkarması halinde, ABD Kongresi'ndeki bazı milletvekillerinden büyük tepki gelmesi bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.