İsrail askerleri Batı Şeria'da bir Filistinliyi öldürdü

İsrail askerleri Batı Şeria'da bir Filistinliyi öldürdü

Bu gece Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Kalkilya vilayetinin kazası Azun kasabasında Filistinli bir genç İsraill güçlerinin silahlı saldırısında öldürüldü.

Bu gece (30 Nisan Cumartesi) Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Kalkilya vilayetinin kazası Azun kasabasında Filistinli bir genç İsraill güçlerinin silahlı saldırısında öldürüldü.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada öldürülen gencin eski esirlerden olan 27 yaşındaki Yahya Ali Advan olduğu belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı habere göre, İsrail güçlerinin Azun kasabasına baskın düzenlemesi üzerine çıkan çatışmada askerlerin attığı bir merminin gencin kalbini deldiği ve çok ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı ancak hastaneye ulaştırılmasından kısa bir süre sonra hayatını kaybettiği belirtildi.

İsrail güçleri dün gece bir Filistinlinin Azun Kavşağı'nda bazı askerleri hedef alan arabayla ezme eylemi teşebbüsünde bulunduğunu iddia etti. Bu iddiadan sonra bölgeye asker sevk edildi ve geniş bir alanı kontrol altına alma çalışması yapıldı. Bazı yerlere de baskınlar düzenlendi.. Kasabanın merkezine yapılan baskın Filistinli gençlerle İsrail güçleri arasında çatışmaya neden oldu.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.