İsrail askerleri Filistinli çocuğu vurarak öldürdü

İsrail askerleri Filistinli çocuğu vurarak öldürdü

İsrail askerleri dün Büyük Dönüş Yürüyüşleri'nde bir Filistinli çocuğu vurarak öldürdü.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, 15 yaşındaki Osman Rami Hillis'in, Gazze'nin doğu sınırında İsrail askerlerinin gerçek mermiyle ateş açması sonucu öldüğünü belirtti.

Hillis'in ölümüyle Gazze sınırındaki eylemlerin başladığı 30 Mart'tan bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 138'e ulaştı.

İsrail askerleri Gazze sınırında 220 Filistinliyi yaraladı

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin Gazze'nin doğu sınırında gösteri düzenleyen Filistinlilere müdahalesinde aralarında gazdan etkilenenlerin de bulunduğu 68 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

Sözcü Kudra, İsrail askerlerinin söz konusu müdahalesinde aralarında gazdan etkilenenlerin de olduğu 220 Filistinlinin yaralandığını kaydetti.

Kudra, daha önce yaptığı yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin Gazze'nin doğu sınırında gösteri düzenleyen Filistinlilere müdahalesinde 15 yaşındaki Filistinli çocuk Osman Rami Hillis'in hayatını kaybettiğini, aralarında gazdan etkilenenlerin de bulunduğu 25 kişinin yaralandığını belirtmişti. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.