İsrail'in saldırısında 2 Filistinli çocuk yaşamını yitirdi

İsrail'in saldırısında 2 Filistinli çocuk yaşamını yitirdi

İsrail savaş uçaklarının abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yaptığı hava saldırısında 2 çocuk yaşamını yitirdi, 25 kişi yaralandı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre, İsrail savaş uçakları el-Ketibe bölgesindeki inşaat halindeki bir binaya hava saldırısı düzenledi. 

Saldırıda çevrede bulunan Emir el-Nimra (15) ve Luey Kuheyl (16) adlı 2 çocuk yaşamını yitirdi.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada El-Ketibe bölgesindeki boş olarak bilinen bir binaya yapılan saldırıda yaralananların sayısının da 25 olduğunu bildirdi. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, saldırılarla ilgili olarak "Eğer Hamas mesajı bugün anlamazsa yarın anlayacaktır." dedi.

33-001.jpg

Öte yandan İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee de sosyal medya hesabından, Gazze'de yaşayan Filistinlilere yönelik tehditkar paylaşımda bulundu.

Paylaşımda 2008, 2012, 2014 yıllarında İsrail'in saldırıları nedeniyle yıkılan Gazze'deki bazı binaların fotoğraflarını ekleyerek 2018 yılı için de soru işareti koyan Adraee, şu ifadeleri kullandı:

"Gazze halkının, Hamas yüzünden son on yılda yaşanan yıkımı unutmadığından eminim. Bu yılki görüntü 2014'e göre daha ağır olabilir."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.