İsrail askerleri Filistinlileri gece baskınlarıyla terörize ediyor

İsrail askerleri Filistinlileri gece baskınlarıyla terörize ediyor

İsrail, gece baskınlarıyla Filistinli aileleri hedef alarak, bölge halkı için için yaşamı imkansızlaştırmaya çalışıyor.

İsrail, gece baskınlarıyla Filistinli aileleri hedef alarak, bölge halkı için için yaşamı imkansızlaştırmaya çalışıyor.

İsrail yönetiminin kurulduğu günden bu yana Filistinlileri ülkelerinden ayrılmaya zorlama yönündeki politikalarının son yıllarda çok daha fazla şiddet içeren bir hale büründüğü gözlemleniyor.

12 Aralık gecesi saat 01.00 sularında, El Halil'in Kalkas köyünde yaşayan Salhab ailesinin kapısı şiddetli bir şekilde çalındı. 57 yaşındaki Mahmud Salhab kapıyı açtığında, onlarca İsrail askeri evin içerisine akın etti. Bağırmaya ve önlerine çıkan herkese saldırmaya başladılar. Tüm aile fertleri tek bir odaya toplandı, evin tamamı arandı, askerlerle konuşmaya çalışan herkes darp edildi.

Silah dipçikleriyle darp edilen aile üyelerinden 25 yaşındaki Enes Salhab bayılana kadar darp edildikten sonra gözaltına alındı. Yaralanan sivillere yardıma gelen ambulansların eve yakınlaşmasına bir buçuk saat boyunca izin verilmedi. Aile fertlerinde ciddi fiziksel ve psikolojik travmalar meydana geldi.

luayziyad.jpeg

Evine yönelik baskında İsrail askerlerince darp edilerek burnu ve çenesi kırılan 24 yaşındaki Luay Ziyad Ebu Zeytun

Salhab ailesinin tecrübe ettiği gece baskınları gibi onlarcası, İsrail tarafından her gün Filistinli aileleri terörize etme amacıyla bir yöntem olarak kullanılıyor. 2021 yılında tüm bu baskın ve saldırılarda ciddi bir artış gözlemlendi. İsrail askerlerinin baskınlarına Yahudi yerleşimcilerin bitmek bilmeyen tacizleri de eklendiğinde, Filistinli aileler evlerinde bile İsrail işgalinden güvende olamıyor.

Bir başka baskın da 25 Kasım gecesi Ramallah'ın doğusundaki Silvad köyünde düzenlendi. Ali Nasar'ın ailesine ait eve düzenlenen baskında 62 yaşındaki Ali ile oğulları 25 yaşındaki İmad ve 37 yaşındaki Şehade ağır bir şekilde darp edildi.

Filistin'de evleri gece baskınlarıyla hedef alınarak darp edilen ailelerin sayısı son dönemde her geçen gün artıyor. Bu baskınlarda zararlar sadece fiziksel veya psikolojik yaralanmalardan ibaret de değil. 17 Şubat tarihinde Beytüllahim'in güneyindeki Ebu Nuceym köyündeki evlerine düzenlenen baskında 66 yaşındaki Rahme Hallil Ebu Ahur isimli yaşlı kadın inme geçirerek yaşamını yitirdi.

rahmehalil.jpeg

Rahme Halil Ebu Ahur

Artan baskınların özellikle Batı Şeria'da İsrail işgalinin yanı sıra Mahmud Abbas yönetimine karşı tepkiyi de doruğa çıkardığı ifade ediliyor.

Kaynak: Middle East Eye, Mepa News

twtbanner-001.jpg

 
 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.