İsrail askerleri Filistinlileri vurdu: Biri çocuk 2 ölü

İsrail askerleri Filistinlileri vurdu: Biri çocuk 2 ölü

İsrail askerlerinin Gazze Şeridi'nin kuzeyinde ve doğusunda açtığı ateş sonucu birisi 14 yaşında çocuk olan 2 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail askerlerinin, Gazze Şeridi sınırında düzenlenen "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerinde açtığı ateş sonucu biri çocuk 2 Filistinli yaşamını yitirdi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'nin kuzey sınırındaki Cibaliye beldesinin doğusunda İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu kafasından vurulan 14 yaşındaki Filistinli bir çocuğun, Han Yunus kentinin doğusunda da Filistinli bir gencin öldürüldüğü belirtildi.

Açıklamada ayrıca, İsrail askerlerinin gerçek mermiyle ateş açması sonucu Gazze sınırının farklı bölgelerindeki gösterilere katılan 3'ü çocuk 11 Filistinlinin yaralandığı aktarıldı.

Filistinliler, 30 Mart'tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adı altında eylemler düzenliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.