İsrail'den Fransız aktiviste gözaltı

İsrail'den Fransız aktiviste gözaltı

Doğu Kudüs kırsalındaki Han el-Ahmer bölgesi için alınan yıkım kararlarını protesto etmek için yürüyüş yapanlar arasından 3 Filistinli ve 1 Fransız aktivist İsrail askerlerince gözaltına alındı.

İsrail askerleri, işgal altındaki Doğu Kudüs kırsalında bulunan Han el-Ahmer bölgesindeki yıkım kararlarını protesto için düzenlenen yürüyüşte 3 Filistinli ile 1 Fransız aktivisti gözaltına aldı.

Filistinli bedevilerin yaşadığı Han el-Ahmer yakınındaki yolda düzenlenen protesto yürüyüşüne müdahale eden İsrail askerleri, onlarca göstericiyi darbetti. Askerler, yürüyüşe katılanlardan 3 Filistinli ile 1 Fransız aktivisti de gözaltına aldı. 

İsrail askerleri bu sabah ayrıca, Han el-Ahmer yakınındaki yolu toprak dökerek kapattı.

Öte yandan Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Merkez Konsey Üyesi Piskopos Abdullah Yulyu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Han el-Ahmer'in Filistin mücadele serüveninin önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti.

Piskopos Yulyu, "Han el-Ahmer bizim önemli dönüm noktalarımızdan biridir. Bu direnişi, özgürlük ve bağımsızlık gibi ulusal hedeflerimizi gerçekleştirene kadar sürdüreceğiz." dedi.

Filistinlilerin ulusal projelerinden asla vazgeçmeyeceklerine dikkati çeken Yulyu, "Bizim Batı'ya bir mesajımız var. Batı, Filistin davasına ilişkin üstüne düşeni yapmalıdır ve hızlı bir şekilde sorunun çözümüne odaklanmalıdır. Aksi takdirde sorunun çok acı sonuçları olacaktır." ifadelerini kullandı.

Han el-Ahmer, İsrail tarafından 1953'te Necef Çölü (Negev) bölgesinden zorla göç ettirilen bedevi Filistinlilere ev sahipliği yapıyor. 

Bölge, İsrail'in Doğu Kudüs'ten Ölü Deniz'e kadar uzanan yaklaşık 12 bin dönümlük arazinin "Filistinlilerden çıkarılmasını öngören" E1 projesi kapsamındaki topraklarda yer alıyor. 

Filistinli taraflar, İsrail'in bu yıkımlarla bölgedeki bedevileri göç ettirerek Doğu Kudüs, El-Ayzariyye ve Lut Gölü'ndeki (Ölü Deniz) Yahudi yerleşim yerlerini birbirine bağlamaya çalıştığını ifade ediyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.