İsrail Batı Şeria'da bir Filistinliyi öldürdü, 37'sini yaraladı

İsrail Batı Şeria'da bir Filistinliyi öldürdü, 37'sini yaraladı

Nablus'un güneyindeki Beyta beldesinde dün İsrail güçleriyle çıkan çatışmalarda bir Filistinli hayatını kaybetti, 37 kişi de yaralandı.

Nablus'un güneyindeki Beyta beldesinde dün (6 Ağustos Cuma) İsrail güçleriyle çıkan çatışmalarda bir Filistinli hayatını kaybetti, 37 kişi de yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, İsrail kuvvetleri, Filistin topraklarında Yahudi yerleşim birimlerinin kurulmasına karşı Nablus'un Beyta beldesinde düzenlenen yürüyüşe saldırıp gerçek mermi, gaz ve ses bombaları kullandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, göğüs bölgesine gerçek kurşun isabet etmesi sonucu hastaneye kaldırılan 38 yaşındaki genç Imad Duveykat'ın, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği belirtildi.

Diğer yandan Filistin Kızılayı ise söz konusu çatışmalarda 37 Filistinlinin kullanılan göz yaşartıcı gaz ve kurşunlardan yaralandığını açıkladı.

Halk direnişini sürdüren Beyta beldesi sakinleri, üç ayı aşkın bir süredir her cuma, Sabih Dağı topraklarında Yahudi yerleşim merkezi kurulmasını protesto etmek için yürüyüşler düzenliyor.

Sabih Dağı'nda protestolar başladığından beri, İsrail güçleri yedi Filistinliyi öldürüp 2500’den fazla kişiyi de yaraladı.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.