Gazze: İsrail saldırısında bir Filistinli hayatını kaybetti

Gazze: İsrail saldırısında bir Filistinli hayatını kaybetti

Gazze sınırındaki gösteride yaralanan Filistinlilerden birinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Geçtiğimiz cumartesi günü İsrail güçlerinin Gazze sınırındaki gösteriye müdahaleleri sonucu yaralanan Filistinlilerden birinin bugün (25 Ağustos Çarşamba) sabah yaşamını yitirdiği bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya mülteci kampı ahalisinden olan 32 yaşındaki Usame Halic İd'ic isimli genç aldığı yaraların tesiriyle bugün sabah şehit olmuştur." denildi. 

Filistinlilerin, geçtiğimiz cumartesi günü hem Mescidi Aksa'nın yakılmasının 52. yıldönümü münasebetiyle hem de Tel Aviv rejiminin Gazze'ye karşı uyguladığı ablukayı protesto amacıyla gösteri düzenlenmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, göstericilerin sınır tellerine yaklaşmaları üzerine İsrail güçleri saldırıda bulunmuş ve 10'u çocuk 41 Filistinli yaralanmıştı. Saldırıda yaralananlardan 2'sinin durumunun da ağır olduğu bildirilmişti. 

İsrail ablukasını protesto amacıyla bugün güneydeki Hanyunus şehrinin doğusunda bulunan dönüş kampında, yine "Kudüs kılıcı kınına girmeyecek" sloganıyla gösteri düzenleneceği Filistin direniş grupları tarafından duyurulmuştu. 

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.