İsrail Batı Şeria'da 16 yaşındaki Filistinli genci öldürdü

İsrail Batı Şeria'da 16 yaşındaki Filistinli genci öldürdü

Batı Şeria'da Filistinliler ile İsrailliler arasında çıkan çatışmada Filistinli bir gencin hayatını kaybettiği bildirildi. 

Bugün (24 Ağustos Salı) sabah, Filistin'in Batı Şeria bölgesinde bulunan Nablus'un doğusundaki Balata mülteci kampında Filistinliler ile İsrailliler arasında, İsrail güçlerinin bölgeye baskın düzenlemesi sırasında çatışma çıktığı ve Filistinli bir gencin hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail güçleri sabahın erken saatlerinde bazı Filistinlileri tutuklama kastıyla söz konusu mülteci kampına baskın düzenledi. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı habere göre Filistinliler, baskın düzenleyen İsrail askerlerine karşı çıktı ve devriyelerine ateş açtı. 

Bunun üzerine çıkan çatışmalarda, Balata mülteci kampı ahalisinden olan 16 yaşındaki Imad Halid Haşşaş isimli genç İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu öldürüldü.

Imad Halid adlı gencin ölümü sebebiyle bugün Balata mülteci kampında genel yas ilan edildiği bildirildi. 

İsrail güçlerinin Balata mülteci kampında Sa'd Ka'bi adlı bir gencin de evine baskın düzenleyip sıkıca arama yaptıktan sonra kendisini tutukladıkları bildirildi. 

Balata mülteci kampı, Batı Şeria bölgesindeki mülteci kamplarının en büyüğü olarak biliniyor. Kamp 1950 yılında 252 dönümlük arazi üzerine kurulmuştu.

Tel Aviv rejimi, Filistin'in bu mülteci kampına sık sık baskınlar düzenliyor ve tutuklamalar yapıyor. 

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.