İsrail Batı Şeria'da da Al Jazeera'yi kapatmaya hazırlanıyor

İsrail Batı Şeria'da da Al Jazeera'yi kapatmaya hazırlanıyor

İsrail yönetiminin, Al Jazeera'nin Batı Şeria'daki yayınlarına da yasak getireceği ileri sürüldü.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'ye Al Jazeera'nın işgal altındaki Batı Şeria'da yayın yapmasını engelleme talimatı verdiği bildirildi.

İsrail Ordu Radyosu, İsrail ordusundan ismi açıklanmayan kaynaklara dayandırdığı haberinde, ordunun Gallant'ın Katarlı yayın kuruluşuna karşı verdiği emri uygulamak için çalıştığını bildirdi.

Times of Israel'e göre, emrin sadece Batı Şeria'da İsrailli yerleşimcilerin yaşadığı bölgelerde mi uygulanacağı yoksa Al Jazeera'nın yaygın olarak izlendiği Filistin bölgelerini de mi kapsayacağı net değil.

İsrail ordusu emrin tam olarak neyi içerdiğini belirtmedi.

İsrail hükümeti 5 Mayıs'ta Al Jazeera'nin İsrail'deki faaliyetlerini durdurma kararı almıştı. Al Jazeera, Gazze ve genel olarak Filistin'den yayın yapan en etkin uluslararası medya kuruluşu olarak öne çıkıyor.

Yasak kararından önce Al Jazeera Kudüs, Tel Aviv ve Gazze'nin hemen dışındaki bölgelerden her gün canlı yayın yapıyordu. Yasağın ardından kanal tüm yayınlarını Ramallah'tan yapmak zorunda kaldı.

Kaynak: Mepa News

katki.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.