İsrail Batı Şeria'da yeni Yahudi yerleşimleri inşa edecek

İsrail Batı Şeria'da yeni Yahudi yerleşimleri inşa edecek

İsrail'de Yüksek Mahkeme, El-Halil'in Eski Şehir bölgesine Yahudi yerleşim birimlerinin inşa edilmesine izin verilmesine dair kararın iptal edilmesi için yapılan başvuruyu reddetti. 

İsrail Yüksek Mahkemesi, Şimdi Barış Derneği ile El-Halil Belediyesi'nin, El-Halil'in Eski Şehir bölgesine 31 adet yeni Yahudi yerleşim birimi inşa edilmesine izin verilmesine dair kararın iptal edilmesi için yaptığı başvuruyu reddetti. 

Filistin Enfromasyon Merkezi'nin bir İsrail kaynağından aktardığı habere göre, mahkemenin bu kararı Yahudi yerleşimcilerin önemli bir başarısı sayılıyor. Çünkü söz konusu 31 yerleşim biriminin El-Halil'in kalbine kurulmuş olan Hizkiya yerleşim sitesine inşa edilmesi planlanıyor. 

Bu konudaki projenin hayata geçirilmesi için birkaç yıldan beri çalışma yürütülüyor. Bir dönem projenin uygulaması işlemleri geçici olarak durdurulmuştu. Ancak Yüksek Mahkeme'nin bu konudaki iznin iptali için başvuruyu reddetmesi söz konusu 31 yerleşim biriminin inşasına izin verilmesinin onaylanması anlamına geliyor. 

Bu proje, El-Halil'de toptancı pazarı inşasını da kapsayan ve 60 yerleşim birimi inşasına dair daha büyük bir projenin bünyesi içinde yer alıyor.

wp-005.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.