İsrail 'çatışmanın genişlemesini önlemek için' Suriye'yi vurdu

İsrail 'çatışmanın genişlemesini önlemek için' Suriye'yi vurdu

Açıklamada İsrail jetinin "Suriye topraklarındaki askeri altyapıyı hedef aldığı" belirtildi.

İsrail ordusu tarafından Pazartesi günü yapılan açıklamada, "Hamas'a karşı yürütülen savaşın daha geniş çaplı bölgesel çatışmaları tetikleyebileceği endişesiyle" Suriye''ye hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu.

Açıklamada, "Kısa bir süre önce bir İsrail savaş uçağı dün gece Suriye topraklarından İsrail'e doğru fırlatılan füzelerin fırlatıldığı rampalara hedef aldı" denildi.

Açıklamada İsrail jetinin "Suriye topraklarındaki askeri altyapıyı hedef aldığı" belirtildi.

İsrail saldırıya dair daha fazla detay vermedi, ancak İsrail kamu yayın kuruluşu Kann'a göre hava saldırıları Suriye'nin güneyindeki Dera kenti yakınlarında gerçekleşti.

İsrail'in Gazze'ye yönelik aralıksız bombardımanı ve sivil katliamı devam ederken bölgedeki çatışmaların genişleme ihtimaline karşı endişeler de giderek artıyor.

İsrail'in Gazze Şeridini aralıksız şekilde hedef almaya başlamasından bu yana Lübnan'dan İsrail'e yönelik çok sayıda füze atışı gerçekleştirildi. İsrail ise bu saldırılara karşılık olarak Lübnan topraklarını bombaladığını açıkladı.

Pazar günü İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada roket atışlarına karşılık olarak "Lübnan'daki Hizbullah hedeflerinin" vurulduğu açıkladı.

İsrail, 7 Ekim'de Filistinli grupların İsrail yerleşimlerine yöneli gerçekleştirdiği ve 1.400 kişinin öldüğü saldırının ardından 16 yıldır abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'ne yönelik kuşatmayı daha da sıkılaştırdı.

Gazze Sağlık Bakanlığı verilerine göre İsrail'in aralıksız devam eden hava, kara ve deniz bombardımanlarında şu ana dek 3.324'ü çocuk olmak üzere 8.005 Filistinli hayatını kaybetti.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

wp.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum