İran Devrim Muhafızları'nın Suriye istihbarat şefi Şam'daki İsrail saldırısında öldü

İran Devrim Muhafızları'nın Suriye istihbarat şefi Şam'daki İsrail saldırısında öldü

Hamas'ın 7 Ekim saldırılarından bu yana İsrail Suriye'deki saldırılarını gözle görülür oranda artırmış durumda.

Reuters’ın haberine göre, İsrail'in Cumartesi günü Suriye'nin başkenti Şam'a düzenlediği füze saldırısında İran Devrim Muhafızları'ndan bir kişinin öldüğünü, bir kişinin de yaralandığı bildirildi.

Esed rejimi medyası, İsrail saldırısının Şam'ın Mezze mahallesindeki bir binayı hedef almış olabileceğini belirtirken daha fazla ayrıntı vermedi. Suriye'deki diğer yerel medya kuruluşları da başkentte patlama sesleri duyulduğunu bildirdi.

Beşar Esed rejimi ve en büyük müttefiki İran'a yakın gruplardan oluşan bir ağın parçası olan güvenlik kaynağı, hedef alınan çok katlı binanın Beşar Esed'in hükümetini destekleyen İranlı danışmanlar tarafından kullanıldığını ve "hassas hedefli İsrail füzeleri" tarafından tamamen yerle bir edildiğini söyledi.

İsrail'den saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi.

Şam'daki El Muvasat Hastanesi'nin yöneticisi Essam El Emin, Suriye'nin yerel yayın organı El Vatan Online'a yaptığı açıklamada, Cumartesi günkü saldırının ardından hastanelerine bir ceset ve aralarında bir kadının da bulunduğu üç yaralı geldiğini söyledi.

Öte yandan bölgeden haber aktarımı yapan bir savaş muhabiri saldırıda beş kişinin öldüğünü belirtti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, "İsrail'in dört katlı bir binayı hedef alan füze saldırısında beş kişi öldü ve İran'a bağlı liderlerin toplantı yaptığı bina yerle bir oldu" dedi.

Suriye içinde kaynakları olan İngiltere merkezli gözlemevi, hedef alınan mahallenin İran Devrim Muhafızları ve İran yanlısı Filistinli grupların liderlerine ev sahipliği yapan yüksek güvenlikli bir bölge olarak bilindiğini söyledi.

Gözlemevi Müdürü Rami Abdurrahman "kesinlikle bu grupların üst düzey üyelerini hedef alıyorlardı" dedi.

Filistin İslami Cihad Hareketinin bir sözcüsü Reuters'a yaptığı açıklamada, bombalanan binada kendi gruplarından kimsenin yaralanmadığını söyledi.

İsrail uzun süredir Suriye'deki İran bağlantılı hedeflere yönelik belli aralıklarla saldırılar gerçekleştiriyordu.

Ancak Hamas'ın 7 Ekim'de Gazze'den İsrail'e düzenlediği saldırının ardından İsrail daha ölümcül saldırılara yöneldi.

Aralık ayında İsrail'in düzenlediği bir saldırıda iki İran Devrim Muhafızları mensubu öldürüldü. 25 Aralık'ta düzenlenen bir başka saldırıda ise Suriye ile İran arasındaki askeri koordinasyonu denetleyen üst düzey bir İran Devrim Muhafızları danışmanı hayatını kaybetti.

"İran'ın Suriye'deki istihbarat şefi hedef alındı"

İran'ın Mehr haber ajansı, bilgi sahibi bir kaynağa dayandırdığı haberinde, "Devrim Muhafızları'nın Suriye istihbarat şefi, yardımcısı ve diğer iki mensubu İsrail'in Suriye'ye yönelik saldırısında şehit oldu" dedi.

Devrim Muhafızları Ordusu'nun açıklamasında dört mensuplarının öldürüldüğü doğrulandı. İran saldırıyla ilgili İsrail'i suçladı.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

tg.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.