İsrail, cezaevinde vefat eden 68 yaşındaki mahkumun naaşını 40 gün sonra teslim etti

İsrail, cezaevinde vefat eden 68 yaşındaki mahkumun naaşını 40 gün sonra teslim etti

İsrail bir aydan fazla süre önce yaşamını yitiren Filistinli esirin naaşını teslim etti.

Geçtiğimiz Temmuz ayının başında, 68 yaşında hayatını kaybeden ve cenazesi İsrail tarafından bugün (11 Ağustos Perşembe) Terkumiye askeri kontrol noktasında teslim edilen Sa'diye Ferecullah'ın cenazesi bugün El-Halil'in batısındaki İzna kasabasında düzenlenen ve büyük bir kalabalığın katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, cenaze töreni, cenazenin kaldırılmış olduğu El-Halil'deki Halk Hastanesi'nin önünde başladı. Daha sonra cenaze yakınlarının son kez görmesi için ailesinin evine getirildi. 

İzna kasabasının ve çevresindeki köylerin ahalisinden yüzlerce kişi İzna kasabasındaki El-Umeri Camisi'nde üzerine cenaze namazı kıldı. Daha sonra da cenaze kabristana götürülerek defnedildi. 

Cenaze törenine katılanlar Filistin'in, Hamas hareketinin ve muhtelif direniş hareketlerinin bayraklarını taşıdılar. Katılanlar Sa'diye Ferecullah'ın intikamının alınmasını isteyen sloganlar attılar. 

Sa'diye Ferecullah, sekiz aylık esaretten sonra 2 Temmuz 2022 tarihinde, 1948'de işgal edilmiş Filistin topraklarının kuzey kesiminde yer alan Damon Cezaevi'nde hayatını kaybetmişti. 

Ferecullah 18 Aralık 2021 tarihinde, El-Halil'de Hz. İbrahim Camisi yakınında oturan kızını ziyaret ettiği sırada Hz. İbrahim Camisi yakınında Yahudi yerleşimci çetelerin saldırısına uğramasından sonra İsrail tarafından hapsedilmişti.

Ferecullah ile birlikte İsrail zindanlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 229 oldu.

wp-005.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.