İsrail: Demir Kubbe hava savunma sistemi 12 yılda 5 bin füzeyi durdurdu

İsrail: Demir Kubbe hava savunma sistemi 12 yılda 5 bin füzeyi durdurdu

İsrail Füze Savunma Teşkilatı Direktörü Moşe Patel, Demir Kubbe hava savunma sistemlerinin 2011'den bu yana Filistinli grupların fırlattığı 5 binden fazla füzeyi engellediğini söyledi.

İsrail Füze Savunma Teşkilatı (IMDO) Direktörü Moşe Patel, yerli üretim Demir Kubbe hava savunma sistemlerinin son 12 yılda, özellikle Gazze'deki Hamas güçlerinden gelen kısa menzilli füze saldırılarına karşı 5 binden fazla başarılı önleme gerçekleştirdiğini açıkladı.

Sputnik'in haberine göre, düşünce kuruluşu Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi'nde (CSIS) düzenlenen bir etkinlikte konuşan Patel, "Demir Kubbe bugüne kadar 5 bin kadar başarılı önleme gerçekleştirdi" dedi.

Demir Kubbe, İsrail'in yerleşim merkezlerini güney Lübnan ve Gazze'den sınırlarına atılan çok kısa menzilli, nispeten düşük teknolojili füzelere karşı korumak için kullandığı hava savunma sistemi olarak öne çıkıyor.

Moşe Patel, bu sistemin başta David's Sling, Arrow-2 ve Arrow-3 olmak üzere diğer uzun menzilli sistemlerle entegre olduğunu söyledi.

Patel, "Tüm sistemlerimizin birlikte çalışabilir olması gerekiyor. Kitlesel saldırılara hazır olmalıyız. Gözlemliyor, tahmin ediyor ve inşa ettikleri şeylerin önünde olmaya çalışıyoruz ve bugüne dek bunu başardık" ifadelerini kullandı.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.