İsrail Dışişleri Bakanlığı'na LGBT bayrağı asıldı

İsrail Dışişleri Bakanlığı'na LGBT bayrağı asıldı

Eşcinsel hareketlerin önemli merkezlerinden olan İsrail'de Dışişleri Bakanı, bakanlık binasına LGBT bayrağı astı.

İsrail Dışişleri Bakanı ve Yeş Atid Partisi lideri Yair Lapid'in emriyle bakanlık binasına LGBT'nin sembolü olarak bilinen bayrağı asıldı.

Yair Lapid Twitter'dan yaptığı açıklamada "Bu sabah Onur Ayını kutlamak için Dışişleri Bakanlığı'nda ilk kez Onur Bayrağı'nın çekilmesi talimatını verdim. Dışişleri Bakanlığı ve çalışanları hoşgörü, birlik ve özgürlük çağrısında bulunuyor." dedi.

Dindar Yahudiler Tepkili: "İsrail'i yıkacaksınız"

İsrail, özellikle de Tel Aviv şehri dünya çapında eşcinsellik hareketlerinin en önemli merkezlerinden sayılıyor. İsrailli Yahudiler arasında eşcinselliğin son 20 yılda arttığı belirtiliyor.

Dindar Yahudiler ise eşcinselliğin yayılmasına da, İsrailli yöneticilerin eşcinselliği meşrulaştıran konuşma ve uygulamalarına da büyük tepki gösteriyorlar. Dindar Yahudiler, "yayılan ve meşrulaştırılan eşcinsellik sebebiyle ilahi bir ceza olarak İsrail'in yenilip yıkılabileceği" uyarısında bulunuyorlar.

Yair Lapid, Naftali Bennett başbakanlığında kurulan hükümetin mimarı olarak biliniyor. Lapid ve Benett başbakanlığın önce 2 sene Bennett'te, sonra 2 sene Lapid'de olmasında anlaşmıştı. Yine bu anlaşmaya göre Bennett başbakanken Lapid Dışişleri Bakanı olacak, Benett Lapid'i bu görevden alamayacak.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.