İsrail Doğu Kudüs'e 400 konut daha inşa edecek

İsrail Doğu Kudüs'e 400 konut daha inşa edecek

İsrail'e ait haber kaynakları, Nof Tsion Yahudi yerleşim merkezine yüzlerce yeni yerleşim birimi ekleme planı olduğunu gün yüzüne çıkardı. 

İsrailli haber kaynakları, Tel Aviv yönetiminin Kudüs'ün doğu kısmında yer alan Cebel El-Mukebber mıntıkasının arazisi üzerine kurulu olan Nof Tsion Yahudi yerleşim merkezine yüzlerce yeni yerleşim birimi ekleme planı olduğunu gün yüzüne çıkardı. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı habere göre, Chimini Properties adlı İsrail emlak şirketi adı geçen yerleşim merkezine inşa edilmesi planlanan 400 yeni konutun satışı için kampanya başlatmış durumda. Bu konutların Cebelu'l-Mukebber Mahallesi'nin tam merkezindeki Komiser Sarayı Parkı civarına yapılacağı belirtildi. 

Adı geçen şirketin müdürü Udi Rigunis'in televizyona yaptığı açıklamada söz konusu konutların Kudüs'ün en güzel manzaralı bölgesine inşa edileceğini, ayrıca yakınına otellerin ve bir alışveriş merkezinin yapılacağını söylediği vurgulandı. 

İsrail rejiminin Nof Tsion Yahudi yerleşim merkezine geçen yıl 90 yeni konut inşa ettiğine dikkat çekildi.

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.