İsrail Eğitim Bakanı: Eşcinsellik doğal değil

İsrail Eğitim Bakanı: Eşcinsellik doğal değil

İsrail'de Eğitim Bakanı Rafi Peretz'in eşcinsellikle ilgili açıklamaları binlerce kişi tarafından Tel Aviv'de protesto edildi.

İsrail'de Eğitim Bakanı Rafi Peretz'in eşcinsellikle ilgili açıklamaları binlerce kişi tarafından Tel Aviv'de protesto edildi. Öğrenci konseyleri tarafından organize edilen gösteri Rabin Meydanı'nda yapıldı. Genç yaştaki göstericiler LGBT bayraklarının yanı sıra İngilizce ve İbranice "Aşk aşktır" yazan pankartlar taşıdı.

DW Türkçe'nin haberine göre, aşırı sağcı, dinci ve milliyetçi Habayit Hayehudi partisinin lideri olan Peretz aynı zamanda da Ortodoks Musevi bir haham. Peretz Cuma günü yayınlanan mülakatında çocuklarından birinin "farklı bir cinsel yönelime sahip olması" halinde ne yapacağı sorusuna yanıt olarak "Allah'a çok şükür çocuklarım doğal ve sağlıklı bir biçimde büyüdü. Yuvalarını Yahudi değerler üzerine inşa ettiler" demişti. Perez konuşmasında normal bir ailenin de ancak "kadınla erkek arasında" kurulabileceğini söylemişti. Röportaj üzerine İsrail'de birçok okulda Pazar günü protestolar düzenlendi.

İsrail'in eşcinsel olduğunu kamuoyuna açıklayan adalet bakanı Amir Ohana da Peretz'in bu açıklamalarını Twitter hesabı üzerinden eleştirdi.

12 çocuk babası olan Peretz Temmuz ayında yaptığı açıklamada da eşcinsellerin cinsel yönelimini terapi yoluyla değiştirmenin mümkün olduğuna inandığını söylemişti. Peretz'in bu açıklaması da o dönemde kamuoyunda tepki toplamıştı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.