İsrail Filistin'de Yahudiler için 372 konut daha inşa edecek

İsrail Filistin'de Yahudiler için 372 konut daha inşa edecek

İsrail yönetimi dün El-Halil’deki Kiryat Arba Yahudi yerleşimi sınırları içinde yerleşimciler için 372 yeni konut inşa edilmesi planını onayladı.

İsrail yönetimi dün El-Halil’deki Kiryat Arba Yahudi Yerleşkesi sınırları içinde yerleşimciler için 372 yeni konut inşa edilmesi planını onayladı.

İsrailli 7’nci kanal, Planlama ve İnşaat Yerel Komitesi’nin dün toplanarak yeni inşaat planını onayladığını bildirirken, haberde İsrail ordusu ile orduya bağlı planlama ve inşaat komitesinin de planı onaylayıp onaylamayacağı konusunda herhangi bir bilgi verilmedi.

Kiryat Arba Yahudi Yerleşkesi’nde yeni konutlar inşa etme planının onaylanmasının İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Hertzog’un Yahudilerce kutsal kabul edilen Hanuka Bayramı münasebetiyle yerleşkeye yapacağı ziyaret öncesine denk gelmesi dikkat çekti.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı habere göre Batı Şeria’nın El-Halil vilayetinde Yahudi yerleşimcilerin yaşadığı 50’den fazla yerleşim alanı bulunuyor ve söz konusu alanlarda kenti tamamen ele geçirmeye çalışan 30 bin civarında Yahudi yerleşimci ikamet ediyor.

El-Halil kent merkezinde 600 civarında Yahudi yerleşimci yaşarken, söz konusu yerleşimciler 1500 İsrail polisi tarafından korunuyor.

Yahudi yerleşimciler son olarak El-Halil vilayetindeki Dura, Beni Naim, Yatta, Es-Semu’, Ez-Zahiriyyye ve Sair beldelerine ait topraklar üzerinde altı yeni yerleşke inşa etti.

İsrail rejimi ve Filistin Yönetimi arasında 1997’de imzalanan anlaşma, El-Halil’i ikiye bölerek H1 bölgesini Filistin Yönetimi’nin ve Eski Belde dâhil H2 bölgesini İsrail ordusunun kontrolüne bıraktı.

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.