İsrail Filistin'e vergi ödeneğini dondurdu

İsrail Filistin'e vergi ödeneğini dondurdu

İsrail Filistin'e ödenen 138 milyon dolarlık ödeneği kesme kararı aldı. Filistin tarafından tepki geldi.

İsrail hükümeti Filistin'e ithal edilmek üzere İsrail limanlarına gelen mallardan aldığı vergilerden oluşan 138 milyon dolardan fazla ödeneği dondurma kararı aldı. 

İsrail Başbakanı B,nyamin Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada, bu tutarın "Filistin Özerk Yönetimi'nin geçen yıl tutuklu teröristlere, onların ailelerine ve eski tutuklulara yaptığı yardımla eşdeğer" olduğu belirtildi.

Filistin'den tepki

Filistin yönetimi karara tepki gösterdi. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın sözcüsü Nebil Ebu Rudeyna İsrail'in kararının ikili anlaşmalara "tek taraflı bir darbe” olduğunu söyledi. Sözcü Rudeyna İsrail'in ödeneği kesmesini "Filistinlilerin parasına korsanlık yapmak” olarak değerlendirdi.

Filistin Başbakanı Rami Hamdallah da İsrail'in tavrını "Filistinlilere savaş açmak” olarak tanımladı ve İsrail'in Filistin'i yok etme girişimi olarak değerlendirdi.

Filistin yönetimi ödeneğin bir kısmını İsrail'de tutuklu olan 6 bin Filistinlinin ailesine veriyor.

Karara dayanak oluşturan yasa geçen yıl kabul edilmiş anca İsrail yasayı bugüne kadar uygulamamıştı. Ödeneğin kesilmesi kararı geçen hafta Kudüs'te bir İsraillinin, bir Filistinli tarafından öldürülmesine tepki olarak hayata geçirildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.