"İsrail, Filistinlilere karşı planlı şekilde öldürücü güç kullanıyor"

"İsrail, Filistinlilere karşı planlı şekilde öldürücü güç kullanıyor"

Avro-Akdeniz İnsan Hakları Gözetleme Merkezi, İsrail ordusunun aldığı resmi talimatlar doğrultusunda Filistinli sivillere yönelik olarak planlı bir şekilde öldürücü güç kullandığını dile getirdi.

Açıklamada bu planlı güç kullanımının, Filistin topraklarında kaza kategorisine girenler dışındaki öldürme olaylarında artış yaşanmasına neden olduğu bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı açıklamaya göre, İsrail güçlerinin planlı bir şekilde aşırı güç kullanmasından dolayı Filistin'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs bölgelerinde 1 Ocak-10 Temmuz 2022 tarihleri arasında 53 Filistinli sivilin öldürüldüğüne dikkat çekildi. 

Avro-Akdeniz İnsan Hakları Gözetleme Merkezi'nin BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'nin, kaza kategorisine girenler dışında, kasıtlı uygulamalar sebebiyle vuku bulan ölüm olayları raportörü Mirros Tidball-Binz'e ilettiği mektubunda, kendilerinin sahada yaptıkları araştırmaların ve son dönemde bir Filistinli gencin öldürülmesi olayıyla ilgili olarak topladıkları görgü tanıkları bilgilerinin bu gencin kasıtlı olarak güç kullanılması sebebiyle öldürüldüğünü ortaya koyduğunu aktardı.

İsrail güçleri 6 Temmuz Çarşamba günü Cenin'in Caba' kasabasının doğusuna gece yarısından sonra saat 02.00 civarında düzenledikleri baskında 21 yaşındaki Refik Riyad Gannam'ı kasten vurarak hayatını kaybetmesine sebep olmuşlardı.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.